26 августа День Тихона

Азбука православия

По церковному календарю 26 августа почитается память святителя Тихона, Задонского Чудотворца и епископа Воронежского. Также 26 августа — день почитания икон Богородицы Минская, Страстная и Умягчение злых сердец (Семистрельная). И в этот день отмечается Отдание праздника Преображения Господня.

Тихонов день относится к народным поминальным дням. В этот день начинают подготовку к большому православному празднику — Успению Пресвятой Богородицы. В Тихонов день нельзя лениться, по традиции, этот день важно проводить в трудах и заботах. Только не следует работать на земле, иначе по поверьям, не избежать проблем со здоровьем.

К святому Тихону обращаются с молитвами об успокоении в тревоге, об избавлении от болезней, от душевного страдания и от алкоголизма. Его просят об утешении в скорби и об укреплении в вере, о даровании сил на преодоление сложных жизненных трудностей.

Молитва святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу
О, святи́телю, о́тче наш Ти́хоне! Услы́ши нас и потщи́ся благоприя́тным твои́м хода́тайством умоли́ти Го́спода, да проба́вит Своя́ вели́кия и бога́тыя ми́лости на нас, гре́шных и недосто́йных рабе́х Свои́х (имена), да уврачу́ет Свое́ю благода́тию неисце́льныя я́звы и стру́пы растле́нных душ и теле́с на́ших, да раствори́т окамене́лая сердца́ на́ша слеза́ми умиле́ния и сокруше́ния о премно́гих согреше́ниях на́ших и да изба́вит ны от ве́чных мук и огня́ гее́нскаго, да да́рует в ны́нешнем ве́це мир и тишину́, здра́вие и спасе́ние, да та́ко сподо́бимся, со А́нгелы и со все́ми святы́ми, сла́вити и воспева́ти всесвято́е и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Перед святым образом Богородицы Минская просят избавления от нашествий и гнета захватчиков, просят утешения и помощи в минуты скорби, печали, уныния и тоски. Молитвы также избавляют от соблазнов и пагубных пристрастий, а еще исцеляют от болезней и даруют мир и покой в семье.

Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Минской»
О Всепе́тая и Всеблага́я Де́во Богоро́дице, Небе́сная на́ша Засту́пнице! К Тебе́ по Бо́зе, я́ко Премилосе́рдей Госпоже́, собо́рне прибега́ем и вопие́м: приими́ сие́ ма́лое хвале́бное пе́ние, сохрани́ Богоспаса́емый гра́д се́й, ему́ же чудотво́рная ико́на Твоя́ во отра́ду и утеше́ние даде́ся. Сего́ ра́ди мо́лим Тя́: изба́ви на́с от вра́г ви́димых и неви́димых, от наше́ствия иноплеме́нных и междоусо́бныя бра́ни, от зла́го обстоя́ния и ско́рби, от искуше́ний, бе́д и боле́зней. Спаси́ и поми́луй рабы́ Твоя́: Вели́каго Господи́на и Отца́ на́шего Святе́йшаго Патриа́рха Моско́вскаго и всея́ Руси́, Преосвяще́нныя митрополи́ты, архиепи́скопы, епи́скопы, ве́сь свяще́ннический и мона́шеский чи́н, и ве́сь при́чет церко́вный. Приими́ под кро́в Тво́й вла́сти и во́инство богохрани́мыя страны́ на́шея, вразуми́ и наста́ви и́х пра́во пра́вити, за́поведи Бо́жия соблюда́юще, да ти́хое и безмо́лвное житие́ поживе́м во вся́ком благоче́стии и чистоте́. О Пречи́стая Влады́чице! Не забу́ди на́с во вся́ дни́ жи́зни на́шея и да пребыва́ет с на́ми неотсту́пно о́браз Тво́й честны́й. Во вре́мя же исхо́да на́шего проле́й те́плую Твою́ моли́тву ко Пра́ведному Судии́, да, презре́в безчи́сленная прегреше́ния, поми́лует и спасе́т на́с, я́ко Бла́г и Человеколю́бец. Ами́нь.

Перед иконой Богородицы Страстная молятся об избавлении от телесных и душевных недугов, просят о помощи и освобождении от греховных мыслей, таких как самоубийство, просят защиты от сглаза и порчи и помощи во всех делах.

 Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Страстной»
О, Пресвята́я Госпоже́, Влады́чице Богоро́дице, вы́шши еси́ все́х А́нгел и Арха́нгел и всея́ тва́ри честне́йши, Помо́щница еси́ оби́димых, ненаде́ющихся наде́яние, убо́гих Засту́пница, печа́льных утеше́ние, а́лчущих Корми́тельница, наги́х одея́ние, больны́х исцеле́ние, гре́шных спасе́ние, христиа́н все́х поможе́ние и заступле́ние. О Всеми́лостивая Госпоже́, Де́во Богоро́дице, Влады́чице, ми́лостию Твое́ю спаси́ и поми́луй ра́б Твои́х, Вели́каго Господи́на и отца́ на́шего Святе́йшаго Патриа́рха (и́мя ре́к), и преосвяще́нныя митрополи́ты, архиепи́скопы и епи́скопы, и ве́сь свяще́ннический и и́ноческий чи́н, Богохрани́мую страну́ на́шу, военача́льники, градонача́льники и христолюби́вое во́инство и доброхо́ты, и вся́ правосла́вныя христиа́ны ри́зою Твое́ю честно́ю защити́, и умоли́, Госпоже́, из Тебе́ без се́мене воплоти́вшагося Христа́ Бо́га на́шего, да препоя́шет на́с си́лою Свое́ю свы́ше на неви́димыя и ви́димыя враги́ на́ша. О Всеми́лостивая Госпоже́, Влады́чице Богоро́дице, воздви́гни на́с из глубины́ грехо́вныя и изба́ви на́с от гла́да, губи́тельства, от тру́са и пото́па, от огня́ и меча́, от нахожде́ния иноплеме́нных и междоусо́бныя бра́ни, и от напра́сныя сме́рти, и от нападе́ния вра́жия, и от тлетво́рных ве́тр, и от смертоно́сныя я́звы, и от вся́каго зла́. Пода́ждь, Госпоже́, ми́р и здра́вие рабо́м Твои́м, все́м правосла́вным христиа́ном, и просвети́ и́м у́м и о́чи серде́чныя, е́же ко спасе́нию, и сподо́би ны́, гре́шныя рабы́ Твоя́, Ца́рствия Сы́на Твоего́, Христа́ Бо́га на́шего, я́ко держа́ва Его́ благослове́на и препросла́влена, со Безнача́льным Его́ Отце́м, и с Пресвяты́м и Благи́м и Животворя́щим Его́ Ду́хом, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Умягчение злых сердец» («Семистрельной»)
О, Многоско́рбная Ма́ти Бо́жия, превы́шшая всех дще́рей земли́ по чистоте́ Свое́й и по мно́жеству страда́ний, Тобо́ю на земли́ пренесе́нных! Приими́ многоболе́зненная воздыха́ния на́ша и сохрани́ нас под кро́вом Твоея́ ми́лости, ина́го бо прибе́жища и те́плаго предста́тельства, ра́зве Тебе́, не ве́мы, но, я́ко дерзнове́ние иму́щи к И́же от Тебе́ Рожде́нному, помози́ и спаси́ ны моли́твами Свои́ми, да непреткнове́нно дости́гнем Ца́рствия Небе́снаго, иде́же со все́ми святы́ми бу́дем воспева́ти хвалу́ в Тро́ице Еди́ному Бо́гу, всегда́, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

 Некоторые считают, что иконы «Умягчение злых сердец» и Семистрельная — это один и тот же образ. Но между ними есть различия в расположении мечей. Их семь, но на Семистрельной иконе три меча расположены справа, а четыре — слева, а на иконе Умягчение злых сердец слева и справа расположено по три меча, а седьмой располагается посередине снизу. Молитва у святого образа успокаивает душу и оберегает от травм, защищает от конфликтов, усмиряет гнев, смягчает сердца людей, которые настроены враждебно, помогает помириться близким людям, оберегает от интриг и обид и избавляет от собственной злости и нетерпимости, оберегает воинов и защитников.

Всем крепкого здоровья и благополучия! Берегите себя!

Светоч - новости Дубовского района
Добавить комментарий