14 сентября Семенов День. Новолетие

Азбука православия

По церковному календарю 14 сентября почитается память святого Симеона Столпника. Также 14 сентября отмечается Новолетие, а еще это день почитания икон Богородицы Миасинская, Черниговская — Гефсиманская, Августовская, Александрийская и Всеблаженная.

 В Семенов день нельзя жить по старому. Обязательно нужно отпустить обиды и плохие мысли, не жить прошлым. Хорошо в этот день сделать что-то необычное для себя и очень важно внести в свою жизнь что-то новое. День отлично подходит для того, чтобы сделать перестановку в доме, поменять постельное белье или шторы, заменить придверные коврики, обновить посуду и так далее.

К святому Симеону Столпнику обращаются с молитвами об укреплении в вере, о даровании силы духа и о помощи в трудные моменты в жизни. Просят святого Симеона и об исцелении от различных недугов.

Молитва преподобному Симеону Столпнику
О, святы́й и вели́кий уго́дниче Бо́жий Симео́не! По́двигом до́брым подвиза́вся на земли́, восприя́л еси́ на небесе́х вене́ц пра́вды, его́же угото́вал е́сть Госпо́дь все́м лю́бящим Его́. Те́мже, взира́юще на святы́й тво́й о́браз, ра́дуемся о пресла́внем сконча́нии жи́тельства твоего́ и чти́м святу́ю па́мять твою́. Ты́ же, предстоя́ Престо́лу Бо́жию, приими́ моле́ния на́ша и ко Всеми́лостивому Бо́гу принеси́, о е́же прости́ти на́м вся́кое прегреше́ние и по́мощи на́м ста́ти проти́ву ко́знем диа́вольским, да изба́вльшеся от скорбе́й, боле́зней, бе́д и напа́стей и вся́каго зла́, благоче́стно и пра́ведно поживе́м в ны́нешнем ве́це и сподо́бимся предста́тельством твои́м, а́ще и недосто́йни есмы́, ви́дети блага́я на земли́ живы́х, сла́вяще Еди́наго во святы́х Свои́х сла́вимаго Бо́га, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

 Богородицу Миасинскую просят о защите от нападения врагов, обращаются за помощью в скорби, печали и унынии, просят об исцелении от болезней, о защите от пожара, о напутствии и покрове отходящих в жизнь вечную.

Молитва Пресвятой Богородице Миасинская
О, Пресвятая Госпожа, Владычица Богородица! Крепкая наша Заступница и непостыдная Предстательница! Припадем и покланяемся Тебе пред святою иконою Твоею, юже от лет древних многими чудесами и неисчетными исцелениями прославилась. Ты едина еси радости нашей Ходатаица и рода человеческого Покровительница. Услыши и нас, пред иконою Твоею молящихся и простри Богоносные руки Твои к возлюбленному Сыну Твоему и Богу нашему, и якоже древле в обители Миасинской великие щедроты и милость Твою являла еси, сице и нам ныне яви! Молитву теплую о нас ко Господу сотвори, Веру Православную утверди, Церковь умалению не предай, уставы святых отец на веки непоколебимыми сохрани и всех, к Тебе притекающих, от рова погибельного спаси. Избави и нас от скорби и печали, настави на путь всякия добродетели и благостыни, спаси от искушений, в семействах наших мир утверди, болящих уврачуй, скорбящих утеши, бедствующим помоги, сущим в нужде и гладе буди питательница, не имущим крова и пристанища буди покров и прибежище, обидимым и неправедно гонимым заступление. О, Госпожа, Царица Богородица! Не престани молящи, Его же родила еси, да дарует нам прощение многих согрешений наших, да все мы, благодарно Тебя воспевающе, сподобимся Небесного Царствия и там со всеми святыми да славим пречестное и великолепное имя Отца и Сына и Святаго Духа ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Молитва Богородице Черниговская-Гефсиманская защищает от внезапной смерти и от дьявольских нападений, помогает при неизлечимых болезнях, при борьбе со слепотой, оспой и параличом.

Молитва Пресвятой Богородице Черниговская-Гефсиманская
О, Пресвята́я Де́во, Ма́ти Христа́ Бо́га на́шего, Цари́це Небеси́ и земли́! Вонми́ многоболе́зненному воздыха́нию душ на́ших, при́зри с высоты́ святы́я Твоея́ на нас, с ве́рою и любо́вию покланя́ющихся пречи́стому о́бразу Твоему́: се бо, грехми́ погружа́еми и скорбми́ обурева́еми, взира́юще на Твой о́браз, я́ко живу́щей Ти с на́ми, прино́сим смире́нная моле́ния на́ша, не и́мамы бо ины́я по́мощи, ни ина́го предста́тельства и утеше́ния, то́кмо Тебе́, о, Ма́ти всех скорбя́щих и обремене́нных. Помози́ нам, немощны́м, утоли́ ско́рбь на́шу, наста́ви на путь пра́вый нас, заблу́дших, уврачу́й боле́зненная сердца́ на́ша и спаси́ безнаде́жныя. Да́руй нам про́чее вре́мя живота́ на́шего в ми́ре и покая́нии проводи́ти, пода́ждь христиа́нскую кончи́ну и на Стра́шнем Суде́ Сы́на Твоего́ яви́ся нам милосе́рдая Предста́тельница, да всегда́ пое́м, велича́ем и сла́вим Тя, я́ко Благу́ю Засту́пницу ро́да христиа́нскаго, со все́ми угоди́вшими Бо́гу. Ами́нь.

Икона Пресвятой Богородицы Августовская является покровительницей русского воинства, сотрудников силовых ведомств, МЧС и казачества. Перед ней молятся воины в горячих точках.

Молитва Пресвятой Богородице Августовская
О Пресвята̀я Влады̀чице Богоро̀дице Царѝце Небесѐ и землѝ страны̀ на̀шея и во̀инства правосла̀внаго всемо̀щная Засту̀пнице! Воспомина̀юще Твоѐ чу̀дное и спасѝтельное, под гра̀дом А̀вгустовом на бра̀ни с герма̀нцы, явлѐние на возду̀се ру̀сским во̀ином, в ско̀рби и тя̀жких обстоя̀ниих пребыва̀вшим, всю зѐмлю Россѝйскую удивѝвшее, благодарѝм Тя Взбра̀нная Воево̀до, о неисчислѝмых Твоѝх чудѐсных засту̀плениих, дрѐвле и в послѐдняя лѐта отцѐм на̀шим во дни нашѐствий воев иноплемѐнных бы̀вших. Смирѐнно мо̀лим Тя пред пречѝстым о̀бразом Твоѝм: сохранѝ град сей (или: весь сию̀, или: святу̀ю обѝтель сию̀), и предстоя̀щия рабы̀ Твоя̀, и всю зѐмлю Ру̀сскую от вра̀жескаго обстоя̀ния, мо̀ра, гла̀да, губѝтельства, тру̀са, пото̀па, огня̀, меча̀, нашѐствия иноплемѐнных и междоусо̀бныя бра̀ни. Спасѝ и сохранѝ, Влады̀чице, под кро̀вом миялости Твоея̀ свту̀ю Цѐрковь Правосла̀вную, укрепѝ во̀инство россѝйское христолюбѝвое, и всем правосла̀вным христиа̀ном явѝ Твоѐ застуалѐние. Низпослѝ свято̀е Твоѐ благословѐние защѝтником Отѐчества на̀шего, всем же с вѐрою и любо̀вию к чу̀дному о̀бразу Твоему̀ припа̀дающим в тру̀дных и опа̀сных обстоя̀ниих обрета̀ющимся, незрѝмую по̀мощь и вразумлѐние с Небесѐ низпослѝ, от искушѐний, собла̀знов и погѝбели спасѝ от всех враг вѝдимых и невѝдимых защити и сохрани. Под покро̀в милосѐрдия Твоего̀ прибега̀ем, Пресвята̀я Дѐво: молѝтв на̀ших не отрѝни во обстоя̀ниих, но от вся̀каго зла и напа̀сти изба̀ви нас, едѝна Чѝстая и Благословѐнная. Амѝнь.

У Богородицы Александрийская просят об обретении любви и об устройстве семейной жизни, о зачатии ребенка и о благополучных родах, об избавлении от страсти блуда и принятии правильного решения, а также о примирении враждующих.

Молитва Пресвятой Богородице Александрийская
О, святая Богородица, дево и мученице истинная Христова невесто! Молим тя чрез особливую благодать, еюже предвари тя Жених твой, Сладчайший Иисус: якоже посрамивши прелести мучителя, мудростию твоею пятдесят ветий победила еси и, напоивши их Небесным учением, к свету истинныя веры наставила еси, тако испроси и нам оную Божию мудрость, дабы и мы, расторгнувше вся козни адскаго мучителя и презрев мира и плоти соблазны, достойны явимся Божественныя славы и к разширению святыя нашея православныя веры сосуды достойны соделаемся, и с тобою в Небесной скинии Господа и Владыку нашего Иисуса Христа хвалим и прославляем во вся веки. Аминь.

У иконы Богородицы Всеблаженная читают молитвы о защите от несчастий, о помощи в бедах, о любви в семье, о заблудших душах детей и супругов, об исцелении от болезней и о защите от грядущих бед.

 Молитва Пресвятой Богородице Всеблаженная
О, Пресвята́я Де́во, Ма́ти Го́спода Вы́шних сил, Небесе́ и земли́ Цари́це, гра́да и страны́ на́шея всемо́щная Засту́пнице! Приими́ хвале́бное пе́ние сие́ от нас недосто́йных раб Твои́х, и вознеси́ моли́твы на́ша ко престо́лу Бо́га Сы́на Твоего́, да ми́лостив бу́дет непра́вдам на́шим и проба́вит благода́ть Свою́ чту́щим всечестно́е и́мя Твое́ и с ве́рою и любо́вию покланя́ющимся пречи́стому о́бразу Твоему́. Не́смы бо досто́йни от Него́ поми́ловани бы́ти, а́ще не Ты уми́лостивиши Его́ о нас, Влады́чице, я́ко вся Тебе́ от Него́ возмо́жна суть. Сего́ ра́ди к Тебе́ прибега́ем, я́ко к несомне́нней и ско́рей Засту́пнице на́шей: услы́ши нас моля́щихся Тебе́, удиви́ над на́ми вели́кия и бога́тыя ми́лости Твоя́, яви́ нам небе́сную по́мощь Твою́ и заступле́ние, и испроси́ у Бо́га Сы́на Твоего́, па́стырем на́шим ре́вность и бде́ние о душа́х, градоправи́телем му́дрость и си́лу, судия́м пра́вду и нелицеприя́тие, наста́вником ра́зум и смиренному́дрие, супру́гом любо́вь и согла́сие, ча́дом послуша́ние, оби́димым терпе́ние, оби́дящим страх Бо́жий, скорбя́щим благоду́шие, ра́дующимся воздержа́ние; нам же всем низпосли́ дух ра́зума и благоче́стия, дух милосе́рдия и кро́тости, дух чистоты́ и пра́вды. Ей, Госпоже́ Пречи́стая! Умилосе́рдися на немощны́я лю́ди Твоя́, рассе́янныя собери́, заблу́ждшия на путь пра́вый наста́ви, неду́гующия уврачу́й, ста́рость поддержи́, ю́ныя уцелому́дри, младе́нцы воспита́й, и при́зри на всех нас призре́нием ми́лостиваго Твоего́ заступле́ния, воздви́гни нас из глубины́ грехо́вныя и просвети́ серде́чныя о́чи на́ши ко зре́нию спасе́ния. Ми́лостива нам бу́ди зде и на стра́шнем суде́ Сы́на Твоего́, преста́вльшияся же в ве́ре и покая́нии от жития́ сего́ отцы́ и бра́тию на́шу в ве́чней жи́зни со а́нгелы и со все́ми святы́ми жи́ти сотвори́. Ты бо еси́, Госпоже́, сла́ва небе́сных и упова́ние земны́х, Ты по Бо́зе на́ша Наде́жда и Засту́пница всех притека́ющих к Тебе́ с ве́рою. Тебе́ у́бо мо́лимся, и Тебе́, я́ко всемогу́щей Помо́щнице, са́ми себе́ и друг дру́га и всю жи́знь на́шу предае́м, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Всем крепкого здоровья и благополучия! Берегите себя!

Светоч - новости Дубовского района
Добавить комментарий